Sommaren kontra hösten

Har sommaren blivit den sommar man väntat sig?...Ja tycker nog det..vilket underbara dagar man haft i sommar, att kunna få ta det lugnt, njuta av värmen och låta själen få sitt, Har haft ett ledord som har varit "bara vara" som jag sett till att leva utifrån,man ser ju hur mycket ljuset och värmen betyder för oss människor...folk samlas snackar pratar skrattar ,avslappnat.

En del flyr stan och åker ut på landet, njuter av lantluften och naturen..Andra stannar äter lite gott på innergården el serveringen, tar en drink, en cider en öl..som smakar extra gott i sommarvärmen.

I bland önskar man att det kunde vara sommar året om, men det kanske skulle sluta med att man tröttnar lite, om det är möjligt. Skulle ju vara liiite tråkigt om vi inte hade olika årstider, det är nog trots allt skönt med lite variation.

 

Det är klart att man fyller på alla depåer med sommarljus, så man kan stå emot höstens kalla årstid..Nu är inte hösten tråkig som jag tyckte lite förrut då var det förknippat med dåligt väder kallare temperatur, blåst och rusk, det var hösten i ett nötskal då och man hade väl inte rätt attityd om hösten att gilla läget.

Vissa dagar är det "skit väder", men då gäller att göra nåt kul...lyssna på musik,spela tv spel om man vill det, eller läsa en bra bok...slå sig ner i soffan och se en riktigt bra film..

Eller ta chansen att rensa röja det man sparat undan som bara ligger och skräpar, det gäller se MÖJLIGHETER, att göra en grå trist dag till en BRA dag, kunna njuta sen...det är ingen dum känsla.

Vad det gäller hösten nu så ser ja det med ett helt annat perspektiv, löven som skiftar i alla färger, nästan gör mer träden mer färglada, soliga höstmornar, frosten ligger på taken. Hösten är inte så dum trots allt. eller hur *L*?

 

Hösten har sin charm trots allt...och man njuter dessa dagar, visst lite kyligare men ändå härliga dagar att ta vara på..Det enda som ja tycker är lite tråkigt med hösten är att det blir mörkare tidigare på kvällarna, och att alla löven faller...träden blir alldes nakna.



Vad ska man säga " kampen mellan ljusa och det mörka ", låter som en gammal filmklyscha denna mening.*L*... Jag tror man får se som så, att båda årstiderna har sina för resp.nackdelar, det är ganska intressant att man tycker att sommaren är sååå varm och sen när hösten kommer, då är det för kallt blåsigt regnigt...man får väl ha en sorts balans..men det är svårt, *L*

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0