Vintern - Kung Bores vrede,och liten miljöfundering

Kung Bore (Kung Vinter, Kung Frost) . Det är en litterär figur som till exempel förekommer i konstsagor ,namnet kommer från latinets borealis från grekiskans Boréas som betyder nordanvind.

Vintern har visat sig från en aning ovanlig sida,nåt så inivassen mycket snö har ja mig vetterligen inte upplevt,ändå bor vi i breddgrader där vi har vinter,ändå har man inte varit ev förutseende för ev vargavinter

Lite grann lamslaget har det varit bussar och alla form av kollektivtransporter ,som detta med tåg och riktigt med strul (vilket jag kan skriva under på,åkte från göteborg 20.35 var meningen ,23.18 kunde jag åka med tåget, omkring 04.30 var jag hemma) ,men vad gör man ,bara att gilla läget,...fanns massor med gnäll och vad tjänar det till???  det är ju som det är,man har väl lärt sig numera,både vi...vanliga människor och myndigheter.

Lägga energi på nåt som finns och är ,att gnälla på det ,löser ju ingenting. GILLA LÄGET är ett motto,som det så vackert heter.   

Det finns inget lagom längre utan det är MASSSSOR *L* antingen skitkallt el hett som en bastu med temperaturer som slår rekord , filmen the day after tomorrow ,har man ju sett,om extrema delar av vädret som slår till och lamslår hela städer ,visst film är ju film,och inte skulle kunna ske i verkligheten,men ändå

Det är dock mer extremare del av väder och årstider numera, här och där i världen är det jordskred,jordbävningar,stormar orkaner osv osv... Viktigt är att vara rädd om den planet vi har,är det försent att rädda det vi har ,eller inte ??

Miljömedvetandet och tänkandet är viktigt för många , och det är självklart att varje människa kan göra sitt strå till stacken. Matvaruaffärer profilerar miljön med kravodlat och andra saker  ,forum på internet...där diskussionerna, går isär vad som rätt riktigt ,engagemang är en bra sak, som leder till handling.

Som en fin avslutning på detta inlägg,så finns lite fina bilder som jag tycker ska få visa hur fin vintern har ,varit.Håll till godo *L*








RSS 2.0